Eldshow för Kulturevenemang

Eldshow i gränslandet mellan dans, konst och magi

Eldshow som gör intryck och lämnar avtryck

Vår eldshow i kultursammanhang är en berättelse om livet, om kärlek, den sköra balansen och bandet som alltid knyter oss samman. Vi rör oss i gränslandet mellan konst, dans och eldshow och ger en ordlös berättelse om kärleken, om själen, om den innersta essensen som binder oss samman. Det vi gör är unikt.

Föreställningen gör sig allra bäst på en tyst och vacker plats. Det kan vara en trädgård, ett slott, en nedlagd gruva, ett torg.

Ge oss en plats, så lovar vi att förtrolla platsen och alla på den.
Följ med oss på en resa i landet bortom ”häftig”. Där skönhet och elegans är vad som för oss framåt, som binder oss samman för en kort stund i evigheten.

”Överväldigande bra! När man bokar en eldshow kan man ju få vad som helst, men det här var ju konst!”

Kulturansvarig, Sollentuna kommun

Det finns en speciell typ av eldshow vi älskar.

Den när publiken inte jublar; knappt ens klappar händerna.
För de står så hänförda, som dragna in i en annan värld.

När sista tonerna ljuder i ett extatiskt möte, när publiken vaknar ur sin lätta trans, och de rungande applåderna hörs;
som vågor ur samma hav som dansstegen kom från, då är det vår tur att stå alldeles tysta.

Ta emot. Dela.

Tack! Vi är jättenöjda och har redan fått en hel del positiv respons på den fantastiska showen. Vi hoppas att detta kan bli en återkommande tradition!

Lina Karlsson, Förvaltningskommunikatör

Publiken är viktig för oss.

Vi kan göra eldshower för alla tillställningar, men när vi får dela vårt allra innersta, vårt sårbaraste som genljuder i varje mänsklig själ– när vi får någon att gråta av glädje, av lycka, av skönheten eller för att det berört något djupt därinne – då vet vi att vi lyckats.

Föreställningen – En ordlös berättelse om kärleken, om själen, om den innersta essensen som binder oss samman – gör sig bäst i en miljö som bjuder in till hänförd tystnad.

”Ni är bäst och makalöst lätta att arbeta med!”

Marie Pettersson, Kultursamordnare

Vad vill vi med vår eldshow?

Vår strävan är att få er att stanna upp i ögonblicket, ett andetag i det rena, klara varandet. Vi kan kalla det förstumma och förundra, men det går djupare än så.

Vi berör – när minst en i publiken gråter glädjetårar har vi lyckats. Vi gestaltar det vackra som finns djupt inom oss alla. Det som inspirerar, som stöttar och som bär oss när det blir för tungt.

Vår föreställning är en hyllning till livet, naket, ärligt och öppet.

Praktisk information

Andetag – vår elddansföreställning för kulturevenemang

 

Längd: 15-20 minuter.

Medverkande artister: 2-4.

Yta: En plan yta utomhus. Önskvärt 10x20 meter, minimum 5x10 meter.

Publik: Kan anpassas efter publikens storlek. Vid >500-1000 personer kan en scen eller upphöjd yta behövas för att alla ska se.

Ljud: Vi har kraftfull batteridriven ljudutrustning som räcker till en publik på ca 1000 personer. Finns ljudutrustning på plats använder vi gärna den.

Ljus: Gärna mörkt, så elden får tala. Ingen ljusutrustning behövs. En halvtimme efter solnedgången är det generellt mörkt nog för vår eldshow.

Säkerhet: Vi har alltid med oss 2x6 kg pulversläckare samt brandfiltar. Vi är utbildade och certifierade i eldsäkerhet.

Pris: Kontakta oss för offert.

"Efter en stund flammar lågorna upp i mörkret och väcker publikens uppmärksamhet. Till musik svingas och snurras elden, sakta eller långsamt. Olika redskap och hastighet ger elden olika uttryck. Ett passionerat skådespel äger rum framför publiken. Det är ömsint, passionerat och inlevelsefullt. Under finalen sprids elden likt ett skimmer i mörkret. Den animerade filmens glitter sprider sig i verkligheten. Det är effektfullt och magiskt. Applåderna blir många, långa och uppskattande."

Maria Ivarsson, Smålandstidningen

För ett lyckat event

Kontakta oss så får ni idéer och ett prisförslag.

0708-100250     illumina@eldshow.se
Samsung, Swedbank
Pfizer, Olympus
Berns Tjolöholm Eventab
IKEA HBO NCC
Samsung, Swedbank
Occasion, Hansen